YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU (YADYOK) HAZIRLIK BİRİMİ

20 Haziran 2017 Düzey Belirleme Sınavı Sonuçları

20 Haziran 2017 Düzey Belirleme Sınavı Listesi

Sınav Tarihi: 20 Haziran 2017

Başvuru Tarihleri: 6 Haziran 2017 (saat 10.00) – 16 Haziran 2017(saat 17.00)

Sınav Zamanı: 9.40 – 10.45 (Sınavdan 15 dakika önce sınav yerinde hazır bulununuz.)

Sınav Yeri: Kuzey Kampüs, New Hall Binası

Sınav salonu bilgisini 19 Haziran 2017 tarihinde YADYOK web sayfasında ( www.yadyok.boun.edu.tr ) yer alan Duyurular bölümünden öğrenebilirsiniz.

Sınav Ücreti: 75 TL (Ödenen sınav başvuru ücreti iade edilmez .)

Sınav Sonuçları:

Sınav sonuçları 21 Haziran 2017 tarihinde Kuzey Kampüs Yeni YADYOK binası girişindeki ilan panosu ve YADYOK web sayfasında ( www.yadyok.boun.edu.tr ) duyrulacaktır.

SINAV BAŞVURUSU VE ÖDEME BİLGİLERİ:

Sınav başvurusu online olarak http://registration.boun.edu.tr/BUIS/BUISAPPS/ExtDBSApplication.aspx adresi üzerinden 6 Haziran 2017 (saat 10.00) – 16 Haziran 2017(saat 17.00) tarihleri arasında gerçekleştirilebilir. 16 Haziran 2017, saat 17:00'dan sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru süreci, 3 aşamada tamamlanabilmektedir:

1. İlgili link'ten sisteme girerek “Yeni Kullanıcı” butonuna tıklayınız ve bir kullanıcı hesabı oluşturunuz.

2. Sisteme “Yeni Kullanıcı Hesabınız” ile yeniden giriş yaparak başvuru formunu doldurup “kaydet” butonu ile işleminizi tamamlayınız.

3. Daha sonra ilgili ekranda belirtilen 75 TL'lik sınav ücretini , Garanti Bankası ATM, İnternet Şubesi veya şubelerinden “Üniversite Ödemeleri -> Boğaziçi Üniversitesi -> DBS Sınav Ücreti” seçenekleri ile ödeyiniz. Bankalardaki HAVALE veya EFT seçenekleri kullanılmamalıdır .

• Ödenen sınav başvuru ücreti (75 TL) iade edilmez .

• Başvurusu ya da ödemesi gerçekleşmeyen öğrenciler sınava giremeyeceklerdir.

• Düzey Belirleme Sınavı'ndan (DBS) alınan notun geçerlilik süresi 1 yıldır. Adaylar, DBS'yi 1 yıl içerisinde birden fazla kez aldıklarında, önceki DBS notları geçerliliğini yitirecek ve Lisansüstü programlarına başvuru sürecinde son aldıkları DBS notu dikkate alınacaktır .

Sınav öncesi ve esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar :

1. Toplam sınav süresi 65 dakikadır.

2. Adayların kimlik kontrolü için beraberlerinde iki adet resimli kimlik (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport, öğrenci kimliği) bulundurmaları gerekmektedir. Resmi güncel olmayan adayların kimlikleri kabul edilmeyecektir.

3. Adayların sınav için beraberlerinde HEM kurşun kalem HEM DE tükenmez kalem (mavi ya da siyah renk) getirmeleri gerekmektedir. Mavi ve siyah renklerin dışında tükenmez kalem kullanılması yasaktır .

4. Adaylar, sınav salonlarında kendilerine verilen sandalye numaralarına göre yerlerini alacaklardır. Sandalye numaralarını, sınav öncesinde bina önündeki ilan panosundan öğrenmeleri gerekmektedir.

SINAV İÇERİĞİ

YADYOK Hazırlık Birimi Düzey Belirleme Sınavı Dilbilgisi ve Yazma bölümlerinden oluşmaktadır. Toplam sınav süresi 65 dakikadır. Dilbilgisi bölümü 72 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Yazma bölümünde ise adayların verilen konuyla ilgili 20 dakika içerisinde bir paragraf yazılması istenmektedir.

20 Haziran 2017 Düzey Belirleme Sınavı Listesi

20 Haziran 2017 Düzey Belirleme Sınavı Sonuçları