YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU (YADYOK)

DİKEY GEÇİŞ SINAVI
ve
EK YERLEŞTİRME İLE YERLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİLER
ile
7143 SAYILI AF KANUNU KAPSAMINDA
KAYIT HAKKI VERİLEN ADAYLAR İÇİN
DÜZEY BELİRLEME SINAVI  (DBS) DUYURUSU

SINAV TARİHİ: 3 Ekim 2018
SINAV SAATİ: 13:30 – 14:35  (En geç 13:20’de sınav yerinde olunuz.)

SINAV YERİ: Kuzey Kampüs, YADYOK Binası

SINAV LİSTESİ VE SINAV SALONLARI:

Sınav listesi ve salon bilgileri 2 Ekim 2018 tarihinde saat 17.00’dan sonra Kuzey Kampus Yeni YADYOK Binası girişinde bulunan panoda ve YADYOK web sayfasında (www.yadyok.boun.edu.tr) ilan edilecektir.

SINAV İÇERİĞİ:

Düzey Belirleme Sınavı, Dilbilgisi ve Yazma bölümlerinden oluşmaktadır. Toplam sınav süresi 1 saat 5 dakikadır. Dilbilgisi bölümü çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. Yazma bölümünde ise adayların verilen konuyla ilgili 20 dakika içerisinde bir paragraf yazılması istenmektedir.

SINAV SONUÇLARI:

Sınav sonuçları 4 Ekim 2018 tarihinde YADYOK web sayfasında (www.yadyok.boun.edu.tr) ilan edilecektir.

2018-2019 AKADEMİK YILINDA “İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ ALMA HAKKI OLAN” TÜM ÖĞRENCİLERİN 3 Ekim 2018 tarihinde düzenlenecek olan Düzey Belirleme            Sınavı’na (DBS) girmeleri ZORUNLUDUR.Bu sınav, öğrencinin Hazırlık Birimi’nde hangi düzeyde (Programda) İngilizce eğitim alacağını belirler. Öğrencilerimizin bu sınav için kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.

ZORUNLU OLAN Düzey Belirleme Sınavına katılmayan “kayıtlı öğrencilerin” Hazırlık sınıfı yerleştirmeleri doğrudan Program 1 (Başlangıç seviyesi) sınıflarına yapılacaktır. Bu sınav, başka bir tarihte tekrarlanmayacaktır.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1. Öğrencilerin kimlik kontrolü için beraberlerinde bir adet resimli kimlik (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport, öğrenci kimliği) bulundurmaları gerekmektedir. Resmi güncel olmayan adayların kimlikleri kabul edilmeyecektir.

2. Öğrencilerin sınav için beraberlerinde HEM kurşun kalem HEM DE tükenmez kalem (mavi ya da siyah renk)getirmeleri gerekmektedir. Mavi ve siyah renklerin dışında tükenmez kalem kullanılması yasaktır.

3. Öğrenciler, sınav salonlarında kendilerine verilen sıra numaralarına göre yerlerini alacaklardır.

4. Sınav duyurularını http://yadyok.boun.edu.tr adresinden takip ediniz.

5. Soru ve sorunlarınız olduğu takdirde lütfen hazirlikboun.edu.tr adresine email gönderiniz.